Utbilda dig inom byggbranschen

Drömmer du om att jobba inom byggbranschen? En del lär sig genom praktik till exempel efter gymnasiet men idag kan det vara svårt att få in en fot om man saknar utbildning. Därför bör du kika på att gå en YH-utbildning som fokuserar på just bygg. Fördelen med dessa är att de är kortare än en högskoleutbildning och innehåller en hel del praktik. Som du redan säkert vet är praktik en värdefull tid där du kan knyta kontakter inför framtiden. Det finns flertalet olika inriktningar inom byggbranschen, till exempel väg och vatten eller skötsel och anläggning. Fundera först på vilka områden som låter mest intressanta för dig.

Ta extra kurser för att öka din kompetens

Samtidigt som du går din grundutbildning eller efter att du är färdigutbildad skadar det inte att ta några extra kurser som kan gynna ditt arbete. Eftersom byggnadsjobb kategoriseras under brandfarliga arbeten skadar det inte att gå en kurs som fokuserar på detta. Denna kursen finansierar du själv och den går att läsa på distans för den som önskar. Efter avslutad utbildning får du ett certifikat som du kan visa upp när du söker jobb.

Det råder hård konkurrens på marknaden idag och det gäller att göra vad man kan för att sticka ut. Att ha kompetenser och certifikat som inte andra sökande har är ett sätt att särskilja sig från mängden. Detta tillsammans med goda referenser och arbetslivserfarenhet gör att du ökar dina chanser att få ett jobb markant. Byggbranschen är ju ändå en bransch som alltid får nya uppdrag och söker folk.