Språkresor

Att åka på språkresa och studera ett främmande språk i ett annat land är mycket populärt bland svenskar. Det bästa sättet att lära sig ett språk är att vistas under en längre tid i det landet. En språkresa kan vara allt ifrån ett par dagar till flera månader. En språkresa är även ett bra sätt att lära känna ett annat land och kultur. Kanske funderar du på att studera eller jobba i ett land. En kortare språkresa är ett perfekt sätt att känna efter och prova på landet.

Vanliga språk

De vanligaste språken att studera är engelska och spanska. Franska kommer på tredjeplats följt av italienska. Även språk som portugisiska, ryska, arabiska och kinesiska är populärt bland svenskar. Det finns språkresor för alla nivåer. Ofta gör du ett test för att bli placerad i en grupp som passar din nivå.

Studiemedel för språkresor

Generellt sätt går det inte att få studiemedel för språkresor, men det finns undantag. Om du är över 20 år har du möjlighet att söka studiemedel för språkresor utomlands. Kravet är att språkkursen är på gymnasienivå. Dessutom finns det vissa språkreseförmedlare som erbjuder språkresor som är studiemedelsberättigande.