Lär dig nya kunskaper under hela livet

Många gånger tänker vi att skola och utbildning gäller för barn, ungdomar och vuxna som studerar på högskola eller universitet. Men om du vill leva ett meningsfullt liv, delta i omvärlden, kunna avancera på jobbet och få uppleva mycket, så måste du medvetet lära dig saker under hela livet.

[IMAGE=e7rG5JfDPu7N.jpg]

Kunskap och lärande

[IMAGE=cxvKQzejLT3h.jpg]

Det finns ett uttryckssätt att “Readers are leaders”, alltså att personer som läser mycket böcker också ofta är framgångsrika. Eller så kan man vända på det då det visar sig att framgångsrika personer som Elon Musk, Warren Buffert och Bill Gates läser mycket böcker. Personer som blir väldigt framgångsrika behandlar inte kunskap som något som primärt tillhör skollivet, utan något som är en integrerad del av hela livet. Om du är intresserad av att leva ett inspirerande och utvecklande liv, vare sig du skapar dataprogram, jobbar som undersköterska, är hjärnkirurg eller driver en bensinstation, så behöver du medvetet lära dig nya saker hela tiden. Det finns vissa saker som man lär sig i skolan, och så finns det andra saker som tillhör livets skola: hur vi fungerar som människor, fattar kloka beslut och hur vi ska hantera olika situationer. Vi lär oss också genom att gå olika utbildningar, för att lättare kunna hantera olika situationer som uppstår i både privatlivet och arbetslivet. En mycket viktig kunskap att lära sig, är att kunna leda både sig själv och andra, vare sig man är chef eller inte. Människor, oavsett arbetssituation, behöver ibland ta ansvar och leda. Ett tips för att verkligen utveckla dig och lättare kunna avancera på jobbet, är att gå en kurs i att leda utan att vara chef som Mgruppen erbjuder. Kursen är utformad särskilt för dig som exempelvis är projektledare, teamledare eller coach.

[IMAGE=dWf606fHcLJ9.png]

Lära sig något nytt

Det är viktigt att alltid vilja lära sig något nytt. Inte som så att vi ska börja med en ny aktivitet en gång i månaden, för då kommer vi aldrig att lära oss något på riktigt. Men att ha en nyfiken på livet och vilja lära oss språk, förstå hur andra människor fungerar, omvärlden, teknik och hur olika delar i samhället hänger ihop. Om du tycker om att åka till Gran Canaria, kan du besluta dig för att lära dig spanska och våga dig utanför de trygga turistmiljöerna. Det är många som tänker att det måste vara svårt att lära sig ett nytt språk, men idag har vi stora möjligheter att lära oss nya saker alldeles gratis via internet. Det finns också många kurser online. Det visar sig också att fysisk aktivitet är bra för vårt intellekt. Hjärnan, och inte bara våra muskler, behöver att vi rör på oss. Det är också viktigt att testa nya fysiska aktiviteter. Det är många som spelade fotboll som unga, men som vuxna har slutat att röra på sig. Våga utmana dig själv genom att testa på en ny sport emellanåt. Förutom att vår hjärna mår bra av fysiskt aktivitet, visar det sig också att vi blir smartare av att spela ett instrument: köp dröminstrumentet och utveckla dig som människa.