Det har funnits länge, det där med distansutbildning eller flexibla utbildningslösningar och rena självstudier. Långt innan Internet fanns så gick det att läsa in olika examina genom kursbrev som kom i brevlådan med jämna mellanrum. Nu för tiden är det väldigt mycket enklare och utbudet mer eller mindre obegränsat. Det går att studera fristående kurser eller hela program på distans för den som vill och är motiverad nog att få studierna gjorda hemifrån. Det gäller som alltid att planera och sätta mål, men när det gäller distansstudier är också utrustningen viktig för att det ska kännas bekvämt och fungera bra.

De små prylarna som gör skillnad

Många kanske i första hand tänker sig en dator som det viktigaste för utbildning på distans. Visst kan en dator vara bra men det kan faktiskt räcka med en smartphone med god kapacitet. Ofta nog krävs en bra internetuppkoppling och en del tillbehör av hög kvalitet. Du kan hitta allt som behövs på teknikdelar.se och det gäller förstås oavsett om du använder dator eller smartphone i dina studier. Genom att välja exempelvis bra hörlurar kan du lyssna på föreläsningar när du kör bil eller sitter på tåget. Med extra sladdar och laddare är du alltid redo oavsett var du befinner dig för stunden. Än så länge behövs ofta olika sorters laddare, men EU jobbar för att det på sikt ska bli en mer enhetlig standard för att underlätta för oss konsumenter. Ladda när det går, plugga när det passar och du kan nå helt nya nivåer i din utbildning vid sidan av jobbet..

Välja rätt utbildning

Det svåra är inte att studera på distans utan att välja utbildning. Med det enorma utbudet kan den vetgirige faktiskt få svårt att välja. En bra början är att fundera på vad du helst vill lära dig. Nya språk går att lära sig med hjälp av olika appar i mobilen. Mer omfattande utbildningar kanske kräver några timmars fysisk närvaro då och då varvat med hemstudier via dator eller mobil. Lite beroende på typ av utbildning kan det ställas olika krav på din internetanslutning. Har du inte den kapacitet som krävs i hemmet kan det bli aktuellt att besöka någon form av kurscenter i närområdet om sådant finns. Det mesta går att lösa bara du bestämmer dig för vad just du vill satsa på.