Färgers effekter på studieförmåga

Färger påverkar humör, kropp och sinne. När det kommer till vilken färg som är bäst och vackrast är det en smaksak eftersom det är välkänt att människors favoritfärg kan variera brett. Å andra sidan är alla eniga om vilka färger som är förknippade med kyla och värme. Färger brukar nämligen delas in i kalla (grön-blå-violett) och varma (röd-orange-gul) färger. Enligt färgpsykologi har varma färger en energigivande effekt medan de kalla har en lugnande effekt. Kunskaper om färgpsykologi kan därför användas för att optimera sina studier och härnäst listas olika effekter av färger.

Fyra olika färgers effekter på studieförmåga

Listan innehåller färger som främjar koncentration och studiero.

1. Blå: Den blåa färgen överför en känsla av stabilitet, lugn, djup och professionalism. Därför rekommenderas det ibland att använda den för dekoration på de platser som används för att studera. Detta eftersom blått hjälper till att lugna sinnet, underlättar koncentration och minskar spänningar.

2. Brun: I förhållande till andra färger ger brun en känsla av stabilitet och säkerhet som få andra färger kan efterlikna. Brun är tillsammans med grönt den färg som mentalt tillåter dig att komma så nära naturen som möjligt. Eftersom de flesta föremål vi använder kommer från naturliga element i naturen är det möjligt att hitta många bruna föremål i vardagslivet. Till exempel bruna pennor, postomslag, kartonger och lådor. Det är därför enkelt att omgiva sig i brun färg för att känna komfort och studiero.

3. Grön: Grönt är en av de färger som bidrar till att öka koncentrationen. Den representerar natur, balans och harmoni. Färgen överför en fantastisk känsla av lugn som minskar stress och ökar känslan av uppskattning.

4. Gul: Gul är en färg som representerar intellektet och är därför lämplig att använda vid studier. Det är en färg som gynnar mental koncentration och fokus. Dock rekommenderas det att använda färgen måttfullt då det är en ganska kraftfull färg.