Bli en rikare student

Att vara student kan vara både roligt och lärorikt, men det är också en period då ekonomin kan vara väldigt svår att hantera. Lånet från CSN kanske inte är det största och studerar du på heltid är det svårt att hinna med ett arbete. Skolan tar upp väldigt mycket tid och det är knappt ett extrajobb kan hanteras. Skulle du ändå tro att tiden räcker till kan du vända dig till https://theplace.se/, vilka hjälper dig att hitta ett jobb som du älskar. Trots det finns det många sätt som du kan gå tillväga på för att spara in på pengarna och på så sätt få en tjockare plånbok.

Bästa spartipsen för studenten

Utvidga din mejlkorg

Visst, det kanske inte är så kul att ha en mejlkorg som svämmar över av olika mejl, men sanningen är att du faktiskt kan få många bra erbjudanden som är synd att tacka nej till. Skriv upp dig på nyhetsbrev på alla sajter och företag som du tror att du kommer ha användning för och invänta därefter kampanjer, rabatter och andra erbjudanden.

Utnyttja studentkortet

Om du har fått tillgång till studentkortet bör du försöka använda detta så mycket som du bara kan. Via studentkortet kan du köpa billigare kläder, få billigare el eller försäkringar. Du kan även få bra erbjudanden på lån eller annat som kan hjälpa dig under studentperioden. Kom ihåg att du också kan få rabatt på busskort för kommunala resor.

Köp kurslitteratur begagnat

En av de största utgifter som du kommer att ha som student är all kurslitteratur som du kommer behöva köpa in. Vill du försöka spara in på pengarna är det bäst att undvika nya köp och istället titta på begagnade alternativ. Det finns många kursböcker som du kan köpa i andra hand och på så sätt spara in väldigt många kronor, till och med hundralappar. Du kan även vända dig till ett bibliotek och se vad som finns att erbjuda. Här kan du läsa böckerna helt kostnadsfritt.

Festa inte för mycket

Ja, vi vet att det är väldigt roligt att gå ut och festa och ännu roligare blir det när du skaffar dig nya klasskompisar att umgås med, men sanningen är att det faktiskt kan bränna hål på vilken plånbok som helst. Försök att begränsa ditt festande och gå inte ut alla dagar i veckan. Vill du ändå ta en och en annan drink? Satsa på Systembolaget istället!

Handla billigare mat

Du behöver inte handla i de dyraste matbutiker du kan hitta bara för att de ligger nära din bostad. Försök att handla billigare, även om du måste ta dig en bit. Har du svårt att komma iväg kan du alltid kolla om någon vän också ska handla, så kan ni samåka. Då gör ni dessutom en insats för miljön på en och samma gång.